Als gevolg van de toenemende bebouwings-dichtheid vervullen daken steeds vaker een esthetische functie. Moderne ontwerp-technieken vragen om hoogwaardige daksystemen, die door een grote variatie in vorm, kleur en design, het begrip “vijfde gevel” daadwerkelijk inhoud geven.

Inspelend op deze ontwikkeling levert en monteert Loodgietersbedrijf Tilman felsdaksystemen.

Het felsdaksysteem
Is geschikt voor alle daktypen, nieuwbouw en renovatie.
Hellend 3% of licht gebogen: Felsdaken zijn een aantrekkelijke optie voor al deze daktypen. Het maakt niet uit of de onderconstructie bestaat uit beton, hout, stalen profielplaten of gordingen.

Risico van lekkage nihil

Een felsdak bestaat uit koper of zinken dakpanelen met opstaande randen, die bij de montage op de bouw in elkaar gevouwen (gefelst) worden. Omdat er bij deze verbinding geen schroeven door de dakhuid worden aangebracht is het risico van lekkage nihil.

Hoge isolatiewaarde, laag gewicht
Zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten kan met felsdaken eenvoudig een RC-waarde van 4 of hoger worden behaald. Door toepassing van bijvoorbeeld glaswoldekens blijft het gewicht bij een nieuw dak, inclusief onderconstructie, ondanks de dikkere isolatie beperkt tot ca. 25kg/m2. Dit is bijzonder laag in vergelijking met andere oplossingen waarbij een hoge isolatiewaarde wordt bereikt.

Grote ontwerpvrijheid
Het felsdaksysteem biedt elke architect een grote ontwerpvrijheid.

Vormgeving felsdak koper en zink
Koperen of zinken felsdaken zorgen voor een hoogstaand esthetisch verantwoord design. Gebouwen krijgen een authentieke en karakteristieke uitstraling. Fabrikanten denken mee door koper en zink als bouwmateriaal geschikt te maken waardoor architecten de vrije hand hebben in het ontwerpen van koperen en zinken felsdaken. Ook bij het herstellen van historische gebouwen, waar veel zink en koper in en op het dak is verwerkt, maken bouwbedrijven graag gebruik van de expertise van Loodgietersbedrijf Tilman.

Montage
Een felsdak is een dak gemaakt van gewalste zinken platen. Deze platen worden in de lengterichting met zogenaamde staande felsverbindingen aangebracht. De materiaaldikte bedraagt gewoonlijk 0,80 mm. De toelaatbare baanbreedte wordt bepaald door de windbelasting en de hoogte van het dak. De standaard baanbreedten variëren van 330 mm tot 530 mm. De maximale baanlengte bedraagt 10 meter. De felsverbinding kan bestaan uit een enkele of dubbele verbinding. Een enkele verbinding heeft een minder goede waterdichtheid en mag aarom pas worden toegepast op daken met een hellingshoek vanaf 25°.

De koperen of zinken dakbedekking wordt met behulp van klangen op de ondergrond vastgezet. Deze klangen worden op de ondergrond vernageld en in de verbinding meegefelst. Om uitzetting van de bedekking mogelijk te maken worden fixeer-(vaste) en schuifklangen gebruikt. Het felsdak moet volledig ondersteund worden door een dakbeschot.

Vraag een Gratis offerte aan

* verplichte velden

    Aanhef:

    heermevrouw

    Voorletter(s):

    Achternaam: (*)

    Straatnaam: (*)

    Postcode: (*)

    Woonplaats: (*)

    Telefoonnummer: (*)

    Emailadres: (*)

    Werkomschrijving:

    Veiligheidscode om SPAM te voorkomen:

    Bewijs dat je menselijk bent door te selecteren de ster.